Naar Spanje met Arke.nl
Met Jiba.nl naar Spanje

Aanmelden Nieuwsbrief

Comfortvilla Luxury Villas Spain
home | sitemap | contact   

Barcelona

‘Barcelonààà’ schalde Montserra Cabbalé, de befaamde operadiva, samen met Freddie Mercury, het eigenzinnige popidool. Het was een verrassend en theatraal duet, en het paste perfect bij de hoofdstad van Catalonië. Vandaag is Barcelona een topper qua citytrip-bestemmingen. De meest kosmopolitische én de rijkste stad van Spanje: het soort stad waar je graag een tweede, derde, vierde keer naar toe vliegt. Het waren de Olympische Spelen van ‘92 die een heel sterk elan gaven: massa’s nieuwe monumenten en architectuur, een intens netwerk openbaar vervoer, vlotte samenwerking tussen de toeristische dienst, de handelaars en de stad.
Dat is eerder zeldzaam in Spanje, met zijn versnipperde overheden. Men spreekt er vlot andere talen, ook dat is aangenaam.

De charme van Barcelona speelt op velerlei vlakken: tussen de Middellandse Zee (met al zijn maritiem vertier) en de achterliggende heuvels, met een reuze stadspark op een hoogplateau (!) met zijn prachtig panorama, zeker van op de zendmast daar.

Bovendien is zowat al wat de grootstad interessant maakt, mooi compact samengebald langs overzichtelijke assen: erg handig.

Zoek je hier je weg, besef dan wel dat men hier twéé talen spreekt, het zangerige Catalaans tegenover het Castilliaans dat men nog steeds een beetje beschouwt als de taal van de ‘bezetter’: men is hier uitermate nationalistisch.
Maar voor jou als toerist is dat niet altijd makkelijk, omdat de straatnamen op plannen en aan de muren nogal eens dooreengeklutst worden, en vaak onherkenbaar zijn. Op de basiswebsites vind je vaak de twee ‘talen’ en dat kan je soms helpen.Het is alom bekend dat Spanje al vanouds één van de meest populaire vakantiebestemmingen is in Zuid-Europa. Dit mediterrane land heeft een zeer rijke historie en een prachtige cultuur waardoor hier voor iedere vakantieganger wat wils is.  Spanje is goed te bereiken met het vliegtuig. Voor tickets naar Barcelona kun je terecht bij KLM.


Spanje heeft ook zeer veel te bieden op het gebied van kunst. Wie kent niet de Picasso’s, de Goya’s en de Dali’s? In de grote plaatsen zoals Madrid (de hoofdstad) in het binnenland en Barcelona aan de kust zijn veel van deze kunstwerken te bezichtigen. Naast al deze interessante bezienswaardigheden in het binnenland en in de grote steden bieden de costa’s en de eilanden van Spanje nog meer vertier. 


Comfortvilla Luxury Villas Spain

Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer