Naar Spanje met Arke.nl
Met Jiba.nl naar Spanje

Aanmelden Nieuwsbrief

Comfortvilla Luxury Villas Spain
home | sitemap | contact   

AndalusiŽ

AndalusiŽ staat symbool voor temperament, flamenco, opzwepende muziek, sangria en gazpacho. Maar ook voor cultuur, zon, zee en strand. Dť Andalusische trekpleisters zijn natuurlijk de steden Cůrdoba, Granada en Sevilla.
 
De steden in AndalusiŽ zijn stuk voor stuk pareltjes met een rijk verleden. Breng in Granada zeker een bezoekje aan het Alhambra, de tuinen van El Generalife en de kathedraal. In Cůrdoba zijn de belangrijkste bezienswaardigheden de Joodse wijk en de kathedraal. En in Sevilla mogen de Giraldatoren en het Real AlcŠzar niet op je verlanglijstje ontbreken.

Ga eens kuieren door enkele "witte dorpjes" zoals Ronda, Grazalema of Arcos de la Frontera. Ook Zahara de la Sierra is een absolute must. Vanop de ruÔne van het fort bovenaan het dorp heb je een onvergetelijk zicht op het stuwmeer in het dal.

Voor wandelaars is er het natuurpark van Grazalema, ten westen van Ronda. Dit is het typische AndalusiŽ met imposante bergen en geurende citroenboomgaarden. Je kan in het park op zoek gaan naar de grote kolonie vale gieren die hier broedt. Je vergeet nooit hoe de gieren met hun grote, krachtige vleugels op de warme wind naar boven zweven. Het dorpje Montejaque ligt middenin het natuurpark en is absolute klasse.

Flamenco en sherry
AndalusiŽ is de bakermat van de flamencomuziek. Het is zigeunermuziek vermengd werd met christelijke en Moorse invloeden. Ook voor stierengevechten moet je in AndalusiŽ zijn. Je vindt beroemde arena's in Sevilla, Ronda en Cůrdoba.

AndalusiŽ is het land van de sherry, een sterke wijn getrokken uit de druivensoorten Palomino en de Pedro Ximťnez. Vooral in de buurt van Jerez de la Frontera kan je op zoek gaan naar een sherryboer. De Spanjaarden eten bij de sherry vaak kleine hapjes: de wereldberoemde tapas. Proef ze op ťťn van de vele gezellige terrasjes.

 

Comfortvilla Luxury Villas Spain

Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer